L’AMPA aposta per l’anglès al Brusi: assistents de conversa nadius a l’aula i altres projectes en marxa

Benvolgudes famílies,

Ens plau comunicar-vos que per quart any consecutiu, gràcies a la col·laboració de l’AMPA i de l’escola, el Brusi torna a acollir estudiants americans que, de forma voluntària i gratuïta, donen un cop de mà als espais que tenen com a llengua vehicular l’anglès: Footprints (Cicle Superior i Mitjà) i Maker (Cicle Mitjà), facilitant així els grups de conversa reduïts i l’aprenentatge òptim de la llengua anglesa gràcies al contacte directe amb angloparlants nadius. Aquest trimestre gaudim de 7,5 hores per setmana d’aquests voluntaris nadius de forma gratuïta.

D’altra banda, amb la voluntat de reforçar encara més l’aprenentatge de l’idioma, el curs passat l’AMPA va proposar a la direcció de l’escola dedicar una partida anual a subvencionar assistents de conversa nadius, en aquest cas professors experimentats. Actualment treballen al Brusi 9 hores setmanals en horari lectiu, per acompanyar els professors titulars d’anglès de l’escola.

Aquestes dues propostes van ser de seguida molt ben acollides per l’escola. I direcció juntament amb els professors titulars d’anglès van decidir dirigir aquests reforços tant de voluntaris com de professionals nadius als alumnes de 3r a 6è després d’una prova pilot que incloïa també les aules d’Infantil i de Cicle Inicial que no va donar el resultat esperat.

És per això que la direcció de l’escola ha apostat per reforçar l’anglès a Cicle Mitjà i Superior perquè considera que és en aquests cursos on més profit hi poden treure els nens i nenes a l’hora de llegir o conversar en aquest idioma.

Des de l’aula s’està potenciant que els alumnes perdin la por a comunicar-se en aquesta llengua. Els grups reduïts augmenten les opcions de participar en la conversa de forma més natural. I es potencia que els professionals nadius treballin per millorar la comprensió lectora dels alumnes amb la voluntat de que aquests s’acostumin a llegir llibres en anglès, amb la mateixa naturalitat que ho puguin fer en català o castellà.

A més a més, per segon any consecutiu, estem incentivant la lectura de llibres en anglès als cursos de 3er a 6è (entre els alumnes que ja han assolit suficient maduresa lectora en català i castellà) gràcies al projecte del Passport to Adventure. Els alumnes reben un petit obsequi desprès de llegir-se 5 llibres en anglès i completar una fitxa resum on expliquen per què els hi ha agradat i quines paraules han après.

Volem també potenciar l’anglès entre els més petits i, amb el vistiplau de l’escola, aquest curs estem organitzant una nova sessió de conta contes dirigida a P5 i a Cicle Inicial, ja que l’any passat va tenir molt bona acollida. També oferim extraescolars lúdiques en anglès i hem aportat llibres il·lustrats en aquest idioma.

Estem organitzant també altres activitats lúdiques com un taller d’experiments o de cuina pels Cicles Mitjà i Superior.

Treballem perquè l’anglès formi part de forma natural de la vida escolar dels nens i nenes del Brusi, és per això que tota una sèrie de pòsters en anglès els acompanyen als passadissos de l’escola, a la biblioteca, al menjador o al pati, entre d’altres.

A l’escola i a l’AMPA apostem per l’anglès, si teniu més idees per implementar, estarem encantats d’escoltar-les. Podeu adreçar-nos-les a ampa.brusi@gmail.com

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2020 AFA Antoni Brusi Avís Legal - Cookies